In de Bijbel lezen we in verschillende stukken dat God naar ons en naar Zijn Geest in ons verlangt. Het staat er zelfs nog sterker: Hij is jaloers! Hij vindt het verschrikkelijk als wij een ander op de eerste plek in ons leven zetten. En Hij kan niet anders dan er consequenties aan hangen als wij Hem die plek niet geven in ons leven…

Misschien klinkt het onredelijk of onrechtvaardig als God zegt dat hij dit vergeldt tot aan het derde en vierde geslacht. Maar heb je er wel eens over na gedacht dat jouw leven, keuzes en patronen impact hebben op het leven van je kinderen? Dat in elk gebied van jouw leven waar jij God niet op de eerste plaats hebt staan, dit een negatief effect heeft in het leven van de generaties na jou?

Gebedspunten
Laten we deze week:
– danken voor de zegen die onze kinderen ontvangen wanneer wij God op de eerste plek hebben staan;
– bidden dat christenen in ons land God echt op nummer één gaan zetten en niet als extraatje;
– bidden dat er in de kerk een cultuur komt waarin we elkaar scherp blijven houden over de prioriteiten die we in ons leven stellen;
– bidden dat we in ons leven en in de prioriteiten die we stellen het goede voorbeeld mogen geven voor onze kinderen en kleinkinderen.

Proclamatieteksten
‘Of meent gij, dat het schriftwoord zonder reden zegt: De geest, die Hij in ons deed wonen, begeert Hij met jaloersheid?’ (Jakobus 4:5, NBG51)

‘want Ik, de HEERE, uw God, ben een na-ijverig God, Die de misdaad van de vaderen vergeldt aan de kinderen, aan het derde en vierde geslacht van hen die Mij haten, maar Die barmhartigheid doet aan duizenden van hen die Mij liefhebben en Mijn geboden in acht nemen.’ (Exodus 20: 5-6, HSV)

Gerelateerde berichten

Menu