Dinsdagmorgen liep ik met mijn vrouw door een prachtig stukje natuur. De dag na de persconferentie. En ik moet eerlijk zeggen dat ik er behoorlijk doorheen zat. Vanaf 03.00 ’s nachts werd ik gewekt en was ik aan het worstelen en bidden voor ons land. Ik ervaarde die nacht hoe er een golf van angst, controle, depressiviteit maar ook rebellie over ons land kwam. Niet zo gek, vandaag las ik uit een onderzoek van een week geleden via nu.nl het volgende “Drie op de tien mensen voelen zich hulpeloos en bang en zijn gestrest.“

Na de laatste persconferentie, afgelopen dinsdag, zal dat ongetwijfeld nog verder gestegen zijn. Dat betekend dus dat 30%-40% van de mensen op dit moment met heftige emoties worstelt. En dat had ik al wel waargenomen op mijn werk, op straat en op social media.

Die morgen in de natuur was ik even mijn focus kwijt. En ik ervaarde hoe deze machten ook invloed kregen in mijn systeem, mijn denken, mijn gevoel. Ik deelde dit met mijn vrouw en al wandelend begon ze deze woorden te citeren.

‘Want wie door de HEERE zijn vrijgekocht, zullen terugkeren; zij zullen Sion binnenkomen met gejuich. Eeuwige blijdschap zal op hun hoofd zijn, vreugde en blijdschap zullen zij verkrijgen, verdriet en gezucht zullen wegvluchten.’ ‭‭Jesaja‬ ‭35:10‬ ‭HSV‬‬

En door deze woorden heen ervaarde ik de doorbraak! Wat mij het meest raakte waren de woorden: “Eeuwige blijdschap zal op hun hoofd zijn, vreugde en blijdschap zullen zij verkrijgen, verdriet en gezucht zullen wegvluchten”

Wat een boodschap voor ons, de vrijgekochten, maar wat een boodschap ook voor een wereld en maatschappij in nood. Wat een geweldige boodschap ben jij voor je buurman, je buurvrouw, je vrienden, op de sport, je werk en overal waar je komt.

We zijn geroepen om te bidden, te juichen, onze vreugde en blijdschap te ontvangen en uit te dragen. Eeuwige blijdschap op onze hoofden. En verdriet en gezucht zullen wegvluchten. Angst en depressie zullen wegvluchten.
– Bid dat bestuurders / politiek wijsheid uit de hemel gaan vragen om regeren ipv te reageren.
– Bid dat Christenen hun positie in zullen nemen en vreugde, vrede en gerechtigheid zullen brengen in de maatschappij.
– Bid dat elke macht van angst, controle, depressie, moedeloosheid gebonden zal zijn in Jezus Naam.
– Bid dat de Eklesia (Gemeente/Lichaam van Christus) op zal staan in haar roeping en hoop zal brengen in deze wereld.

Laten we onze vreugde zichtbaar omdragen!
Want onze God regeert.
Hij zal uitkomst geven!

Gerelateerde berichten

Menu